3 вересня 2019 р.

 23 серпня 2019 року на базі Ізянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Хустської райдержадміністрації відбулася серпнева Інструктивно-методична нарада вчителів початкових класів щодо викладання навчальних предметів початкової ланки у 2019/2020 навчальному році.

Більше 120 учителів початкових класів  району зібралися у затишному приміщенні шкільної їдальні.
Передувала ходу зустрічі вправа "Мої очікування". Педагоги висловлювали свої сподівання і від анонсованої наради і від навчального року, що починається.
Другим питанням зустрічі став аналіз роботи РМО вчителів початкової ланки, який представила у формі презентації керівник районного методичного об'єднання, вчителька початкових класів Нижньоселищенської ЗОШ І-ІІІ ступенів Хмара Любов Данилівна.
Основне питання: "Методичні рекомендіції про викладання навчальних предметів у закладах загальної середньої освіти  у 2019/2020 навчальному році" (Початкова школа) (Лист Міністерства освіти і науки України від 01.07.2019 № 1/11-5966) висвітлила методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Хустської РДА Кемінь Оксана Михайлівна. Свій виступ також підкріпила слайдами презентації та посиланнями на розміщення актуальної інформації на інтернет-ресурсах .
Жваву дискусію спричинили найпоширеніші питання вчителів початкових класів нашої країни, відібрані сайтом nus.org.ua. Методист РМК запропонували  у вигляді "білетів" розподілити їх між педагогами і спробувати відповісти  на них. Таким чином педагоги виявили свої прогалини у знаннях нормативних документів, методик, вимог до ведення шкільної документації; отримали відповіді на співзвучні свої запитання з питань організації освітнього процесу у початковій школі та отримали задоволення від того, що й самі змогли відповісти на значну частину питань, що турбують освітянську спільноту України.
Назавершення були озвучені рекомендації щодо тематики першого уроку у прочаткових класах.
Перша у 2019/2020 навчальному році серпнева нарада вчителів початкових класів пройшла плідно, інформаційно-насичено, розкрила питання і проблеми, що наразі турбують наших освітян. Матеріали наради було розіслано на електронні адреси педагогів та розміщено на сторінці даного блогу "Матеріали для скачування".
Дякую всім за співпрацю !






                        

 

Відбулася публічна презентація Перспективного плану розвитку Ізянського ЗЗСО І - ІІІ ступенів Хустської міської ради Закарпатської області  ...