17 лютого 2021 р.

 

Відбувся круглий стіл «Сертифікація 2020. Секрети успіху, реалії та перспективи»


Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти спільно з управлінням Державної служби якості освіти України у Закарпатській області 20 січня 2021 року провів круглий стіл «Сертифікація 2020. Секрети успіху, реалії та перспективи» за участі спікерів Гордуз Наталії Олександрівни, заступника начальника управління, начальника відділу інституційного аудиту управління ДСЯО у Закарпатській області, Павлович-Іліньо Зоряни Василівни, завідувача центру ЗНО, інноваційних освітніх технологій та дистанційного навчання ЗІППО, та учителів початкових класів, які успішно пройшли пілотну сертифікацію у 2019 та 2020 роках. Круглий стіл відбувався у режимі онлайн з використанням платформи ZOOM.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулися Сігетій М.М., начальник управління ДСЯО в Закарпатській області та Юрійчук І.Я., директор департаменту акредитації та моніторингу ДСЯО України. На вебінар зареєструвалося 195 учасників і це не тільки вчителі початкових класів, а й директори закладів освіти, центрів професійного розвитку педагогічних працівників, заступники директорів з навчально-виховної роботи, вчителі історії, інформатики та фізики, адже з прийняттям професійного стандарту вчителів-предметників, що забезпечують здобуття базової та профільної середньої освіти, питання сертифікації педагогічних працівників стане актуальним для багатьох освітян.
Учасникам вебінару цікаво було почути тих вчителів, які успішно пройшли сертифікацію у попередніх роках. Усі вони ділили своїми враженнями від сертифікації. Відверто розповідали про про хвилювання і труднощі та помилки, з якими стикнулися під час підготовки до незалежного оцінювання, роботи над тестовим зошитом. Також цікавим був досвід оцінювання роботи вчителя експертами Державної служби якості освіти України. Усі, хто ділився досвідом успішної сертифікації, зазначають, що отримали добрий досвід, підвищення педагогічної майстерності та підтвердження високого рівня їхніх професійних компетентностей та закликали колег теж взяти участь у сертифікації. А про процедуру реєстрації на сертифікацію вчителів початкових класів, незалежне оцінювання та підготовку до нього, про результати 2020 року та особливості сертифікації 2021 розповіла Павлович-Іліньо З. В., завідувачка центру ЗНО, інноваційних освітніх технологій та дистанційного навчання ЗІППО. Про самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності та вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації ( ці етапи проводить Державна служба якості освіти та її територіальні органи) розповідала Гордуз Н. О., заступник начальника управління, начальник відділу інституційного аудиту управління ДСЯО у Закарпатській області.














Відбулася публічна презентація Перспективного плану розвитку Ізянського ЗЗСО І - ІІІ ступенів Хустської міської ради Закарпатської області  ...